başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Ön ağız boşluğudur. Önde dudaklar ve yanaklar, içte diş arklarıyla sınırlı bölgedir.
ağız kısmı kısa ve düz olan, levha şeklindeki metal alaşımları kesmede kullanılan alettir.
Benimki asansördeki temizlik görevlisinin asansöre giren herkesin ismini söylemesi benim ona abla benimkini de biliyon mu diyerek (okula ilk gidişim) şaka yapmam ve ismimi söylemesi
3. Sınıfa geçeceğim, tek başarısız dersim anatomi, sınıfta kalır mıyım?
Alttan alma imkanı var mı? Veya daha önce anatomiyi alttan alan oldu mu?
DDS ( Doctor of Dental Surgery ) veya DMD ( Doctor of Medicine in Dentistry ) birebir aynı şeyi ifade eden ABD deki diş hekimliği tanımıdır.

Lise eğitiminin ardından önce College eğitimi (4 yıl) alıp sonrasında DAT ( Dental Admission Test ) sınavını geçen bir kişi Dental School’a kaydolduktan sonra 4 yıllık eğitim daha alır , gittiği Dental okulun tarzına bağlı olarak DDS veya DMD ünvanına sahip olur.

Bu ünvanı alması dental practice yapabilmesi için yeterli değildir.

National Board Examination denilen NBDE part 1 ve part 2 sınavlarını geçmelidir.
Bu sınavları geçtikten sonra eyaletten eyalete değişkenlik gösteren hatta bazı eyaletlerde zorunluluk olmayan , Clinic Examination/ Live-Patient Examination sınavından da geçtikten sonra , Dental Practice yapabilir hale gelir.

DDS veya DMD ünvanı alan kişi Doktor ünvanına sahiptir , Türkiye’de ise Doktor ünvanına sahip olmak isteyen bir diş hekimi Ph.D yani Doktora yapmalıdır.
diş eti gülümsemesi olarak geçmekle birlikte kemal sunal çok güzel örnektir.
etyolojisi şunlardır:
aşırı maksiller gelişim
vertikal büyüme yönü
kısa üst dudak
artmış kontraktilite
genetik
büyüme gelişim dönemi
görsel
aşırı derecede diş sıkma ve gıcırdatma olan hastalarda kullanılır. tedavinin amacı karşıt dişlerle devamlı temas sağlamaktır. genellikle üst dişler için kullanılır.
muayene sonrası fiyatı duyan hastaların verdiği ilk tepkilerdendir... bunun akraba versiyonlarıda mevcut olup şark kurnazlığıyla tedavi ücretinde indirim beklentisindeki hezeyan hali:) senelerdir bu kulaklar neler duydu neler yaşadı,şimdiden yenı mezun ya da mesleğin ilk yıllarındaki arkadaşlara sabır ve çelik gibi sinirler temenni ediyorum..altta yorumlarda özelde devlette ya da fakültede hastalardan gelen enterasanlıkları yazında sözlük şenlensin :))
Adsmlerde yıllardır devam eden performansa bağlı maaş sistemi yeterince yıpratıcıyken ; pandemi sürecinde döner sermayeye bağlı ek döner almadan hasta bakılması ( ki randevu sistemi açılıp her türlü işlemlerin yapılması) hekimleri mesleki anlamda demoralize etmektedir.. yıllardır konusulan sabit maaşa duzenleme bir türlü gelmemekte; son yayınlanan genelgede ‘her ne olursa olsun istifa edilemeyeceği’ ibaresi hekimler açısından bardağı taşıran son hamle olmuştur..kuşkusuz ki her adsm hekiminin yıllardır aklında olan özel sektör fikri pandemi sürecinde daha da yoğunlaşmıştır..
parotis bezi absesi veya parotis ameliyatları sırasında auriculotemporal sinirin zedelenmesi sonucu ortaya çıkan bir sekeldir. yemek sırasında kulak arkasında (retroauricular-temporal alan) kızarıklık, ağrı ve terleme gibi semptomlar gösterir.
Sağlık sisteminin geldiği nokta .10gündür yatak bulamayıp başkalarının 1günde bulduğu...o kadar kuralları çiğneyen insan varken kurallara uymayıp covid olan muhteşem kitleyi eve yollayıp bu insanlara öncelik vermemiz gerektiğini düşünüyorum.Masumlar ölmesin!
genelde tek başarısı sınav kazanmaktan ibaret olan, insan ilişkilerine dair pek fikri olmayan, hayatı da bir sınavmışçasına yaşayan minik asistancıklar
Sıçtık = Ben bu dişi çekerim diyip çekime başladığın hastada davyeyi tutarken çattt diye bir sesin gelmesi ve kökün 2/3 apikalden kırılması
Normal preklinik günlerinde güzelce büktüğün telin sınav sonunda fırlayıp kaybolması, sınav kaidesini getirmeyi unutman, dolum filminin ısrarla çıkmaması(bizim filmler banyoluydu...)
Türkiye’nin ilk kadın Diş Hekimi. Ferdane Bozdoğan, İsmail Şevki Bey ve Hatice Hanım’ın kızı olarak 1914 yılında Çorum’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokuldan sonra Erenköy Kız Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Tababeti Mektebi’nden 1936 yılında mezun oldu. Çorum’da muayenehane açtı ve Devlet Hastanesi’nde istihdam edilen ilk Türk kadın diş hekimi unvanını elde etti. 1939 yılında Çorum Halkevi Başkanlığı görevine getirildi.

1941 yılında Teğmen Kandemir Erberk ile evlenip, eşinin görev yerlerinde diş hekimliği yaptı. Eşinin ataşe militer olması nedeniyle Stockholm’de misafir hekim olarak görev üstlendi.

Diş hekimliğini, emekli olduğu 1983 yılına kadar İstanbul’da sürdürdü.

2005 yılının Mart ayında İstanbul’da vefat etti.
az önce rektör hoca geliyor diye bir anda her yerden bone ve siperlik fışkıran fakülte
Şuana kadar önlemini aldığım konudur. Kendi masa motorumu kankam istese titreye titreye veririm başka biri istese ben kimseyle paylaşmıyom derim açık açık çünküsü etrafımdan gördüğüm kadarıyla o masa motoru sağlam gider mutlaka cızırdaya cızırdaya döner üstüne olan senin anguldurvana piyasemenine olur kısacası herkesin masa motoru kendine